Voldstiltalte forældre: Børnene er blevet påvirket

Præpubertær surhed og påvirkning under afhøringerne er årsagen til, at et forældrepar fra Roskilde nu står tiltalt for gennem en årrække at have udøvet vold mod fem af deres seks børn.

Det mener i hvert fald forældrene, som onsdag formiddag har afgivet forklaring ved Retten i Roskilde, hvor sagen skal afgøres i denne uge.

- M (den ældste søn, red.) kan være blevet sur, fordi vi har været strenge med lektierne, fortæller den 37-årige mor.

Hun nævner også en situation, hvor M, der er 12 år gammel, blev nægtet at lave bål med spejderne en aften klokken 21, fordi det var for sent. Det blev han også sur over.

Den 37-årige far, der er praktiserende læge på Sjælland, har givet samme forklaring, og forældrene er enige om, at børnene har afstemt deres forklaringer, og at de i øvrigt er blevet påvirket af de afhørende politifolk.

Anklager Sebastian Reventlow fra Midt- og Vestsjællands Politi står dog noget måbende over for den udlægning af sagen.

- Det undrer mig, at fire børn på relativt kort tid skulle have nået at afstemme deres forklaringer. Det handler jo ikke bare om at slå, men også andre ting, siger Sebastian Reventlow til moren.

Anklageren oplyser også, at parrets næstyngste datter på fire år skulle have sagt, at der bliver slået i familien.

Anklagerne mod forældrene er baseret på videoafhøringer af de fire ældste børn - alle drenge. Afhøringerne blev sat i værk, efter at den næstyngste søn i skolen fortalte om volden.

Videoafhøringerne af børnene vil blive afspillet i løbet af retsmøderne onsdag og torsdag. Der ventes dom i sagen torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip