Voldtægtsmand som sunket i jorden: Politiet på bar bund

I næsten en uge har politiet på Fyn jagtet den 40-årige rumænske mand, som søndag stak af fra Nyborg Statsfængsel. Men det står fortsat uden afgørende spor i sagen, og manden er som sunket i jorden.

Efterforskningsleder Henrik Bjørch fra Fyns Politi i Nyborg erkender, at mulighederne er ved at være udtømte.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Det kan man godt sige. Det er meget begrænset, hvad vi har at gå videre med nu her, siger han til Dagens.dk.

De bedste spor i sagen blev sikret søndag, da politiet rykkede ud til et område i Slude lidt uden for Nyborg. Her havde en borger set en mand ligge på en halmballe. Da politiet nåede frem, stak manden af. På stedet blev indsamlet flere effekter, som fortsat er til teknisk undersøgelse.

Men det er ikke spor, som kan pege i retning af, hvor manden befinder sig nu.

- Hvis, vi er heldige, er svaret klar sidst i næste uge. Men vi kan ikke bruge det til ret meget andet end at fastslå, om der var tale om manden, vi leder efter, eller ej. Det er meget rart at vide, men det fortæller os ikke, hvor han er, siger Henrik Bjørch.

LÆS OGSÅ: Voldtægtsmand flygtet fra Nyborg Statsfængsel

Politiet har også fået en håndfuld henvendelser fra offentligheden.

- Flere af dem kommer fra folk, som mener at have set ham forskellige steder. Men det er ikke sådan, at vi bare har kunne køre derhen, finde ham og anholde ham, forklarer Henrik Bjørch.

På nuværende tidspunkt kan politiet heller ikke afvise, om manden er taget ud af landet. 

Den 40-årige flugtfange undslap fra Nyborg Statsfængsel mellem klokken 11 og 13 søndag ved at hænge noget tøj over fængslets pigtrådshegn, så han kunne kravle over det. Herefter kravlede han via nogle kasser videre over den næste mur og ud i friheden.

Rumæneren blev i fjor idømt halvandet års fængsel for en sædelighedsforbrydelse, og efter afsoningen skal han udvises af Danmark.

Han er 175 centimeter høj, almindelig af bygning, har brune øjne og kort, mørkt hår. Derudover har han tatoveringer på højre overarm og venstre underarm.

SE BILLEDET I STOR FORMAT VED AT KLIKKE PÅ DET HER:

 

Dagens Gossip