Volkswagen freder ansatte som bidrager til undersøgelse

Den tyske bilfabrikant Volkswagen (VW) har givet de af dens ansatte, der har viden om dieselskandalen, en deadline.

Inden 30. november skal de fortælle de interne efterforskere, hvad de ved om den skandale, der brød ud i slutningen af september. Gør de det, slipper de for truslen om at blive afskediget og risikerer ikke at blive pålagt et erstatningskrav.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters torsdag.

VW har oprettet det såkaldte whistleblowerprogram for at tilskynde medarbejdere til at lægge information på bordet, så tempoet i undersøgelserne af sagen kan skrues op.

Europas største bilproducent har ikke gjort de store fremskridt i forhold til at afklare, hvem der kendte til, at millioner af dieselbiler var udstyret med software, som skjuler, hvor meget bilerne forurener.

VW-ledelsen har torsdag sendt fristen ud til medarbejderne via en e-mail, som Reuters har fået adgang til.

- Vi regner med jeres samarbejde og viden for at komme til bunds i sagen om diesel og CO2, skriver VW's chef for branding, Herbert Diess, i e-mailen.

- I denne proces tæller hver eneste dag, lyder det.

Ifølge Reuters oplysninger skulle whistleblower-programmet have fortsat året ud, men nu har VW på grund af positiv feedback altså valgt en mere ambitiøs tidsfrist.

VW har hyret konsulentfirmaet Deloitte og det amerikanske advokatfirma Jones Day til at undersøge omstændighederne omkring installationen af snydesoftwaren i omkring 11 millioner biler.

Over otte millioner af bilerne findes i EU.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip