Volkswagen oplever første kvartalsunderskud i mindst 15 år

Den tyske bilfabrikant Volkswagen oplever for første gang i mindst 15 år et driftsunderskud i et kvartalsregnskab i kølvandet på skandalen med emissioner.

Underskuddet er i tredje kvartal på 3,48 milliarder euro (knap 26 milliarder kroner), hvilket er i overensstemmelse med forventningerne blandt analytikere.

Det oplyser Volkswagen i deres regnskabsmeddelelse.

Regnskabet vil møde stor opmærksomhed, efter at bilfabrikanten har erkendt at have indrettet en lang række dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstod mere miljøvenlige, end de er i almindelig drift.

Administrerende direktør Matthias Müller understreger i regnskabet, at Volkswagen vil gøre alt for at genvinde kundernes tillid, og topchefen siger videre, at selskabet har en solid og robust likviditet.

Underskuddet skyldes øgede nedskrivninger på 50 milliarder kroner, som er relateret til den verdensomspændende skandale.

Selskabet er dermed tvunget til at sænke forventningerne for hele året, og nye investeringer vil blive genoverveje, mens igangværende spareprogrammer intensiveres, lyder det.

Den tyske bilkoncern oplever dog et stigende salg på verdensplan og højere omsætning for 2015 generelt, men skandalen har slået et ordentligt hak i selskabet regnskab for tredje kvartal.

Bilproducentens omsætning slog dog forventningerne i tredje kvartal og endte på 51,5 milliarder euro (omkring 384 milliarder kroner).

11 millioner dieselbiler verden over er berørt af skandalen, og den tyske bilproducent vil tilbagekalde 8,5 millioner biler fra det europæiske marked.

Salget af de berørte biler i Danmark er stoppet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip