Volkswagen stopper salg af snydebiler i EU

Volkswagen vil nu stoppe al salg af biler monteret med snydesoftware i EU, indtil de er blevet opgraderet med helt lovlig software, hvilket sker i kølvandet på, at den tyske bilfabrikant har tilbagekaldt dieselbiler inficeret med snydesoftware.

Det siger en talsmand fra Volkswagen til Reuters.

Beslutningen kommer til at berøre et begrænset antal af dieselbiler med de såkaldte Euro 5-motorer, som vil blive tilbageholdt hos bilforhandlerne, indtil de kan blive opgraderet med den nye software.

I Danmark er salget af muligt berørte VW-biler dog allerede stoppet.

- Vi stoppede salget i Danmark for over tre uger siden af fuldstændig egen fri vilje, siger Søs Ilum, pressechef i Volkswagen Danmark, til Ritzau.

Hun forklarer, at de biler, der er tilbageholdt, ligeledes vil blive programmeret med en ny software, inden de kan blive solgt.

Senest har Volkswagen desuden tilbagekaldt 8,5 millioner køretøjer fra det europæiske marked ud af 11 millioner på verdensplan. Det bliver sat i værk fra januar næste år og berører de 28 medlemslande i EU.

Omkring 91.000 af de 11 millioner dieselbiler kører ifølge Volkswagen Danmark rundt her i landet.

I USA har miljøagenturet EPA varslet bøder på omkring 118 milliarder kroner.

Hele sagen handler om, at bilproducenten har indrettet en lang række dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstod mere miljøvenlige, end de er i almindelig drift.

/ritzau/

 

Dagens Gossip