Von Trier vinder Robert for årets film samt syv andre priser

Instruktør Lars von Triers film Nymphomaniac Director's Cut vandt prisen for årets bedste film ved Robert-prisuddelingen søndag aften Tivoli Hotel i København.

På forhånd var Lars von Triers film flot repræsenteret med 16 nomineringer, og den vandt da også flere priser under årets fejring af dansk film.

Det blev til otte priser i alt - herunder årets instruktør, årets bedste manuskript og for årets visuelle effekter.

Robert-priserne blev uddelt af Danmarks Film Akademi, da filmakademiet fejrede dansk film og tv for 31. gang.

Lars von Trier viste sig under fejringen for første gang i lang tid på scenen.

- Jeg kan huske, at Peter Aalbæk (filmproducent red.) fortalte mig, at nogen af priserne blev vundet på fem stemmer, så jeg er glad for fem mennesker i dette rum, og dem vil jeg selvfølgelig gerne takke. Er det ikke det? Mange tak, siger Lars von Trier.

Det var første gang, han viste sig på scenen ved uddeling af Robert-statuetterne.

Under uddelingen af prisen for årets manuskript, fortalte han kort om skriveprocessen, som skilte sig ud fra hans tidligere film.

- Det er den første film, som virkelig tog lang tid at skrive, det tog halvandet år. Fordi vi undgik forskellige præparater, hvilket jeg ikke kan anbefale nogen.

- Fordelen ved Bodil-prisen (Danmarks ældste filmpris der uddeles af Danske Filmkritikere, red.) er, at man kan skyde bordtennisbattet af med et luftgevær, det er svært at gøre med denne, men jeg skal gøre mit bedste, siger Lars von Trier, med henvisning til forskellen på måden de to forskellige filmprisers statuetter er designet på.

Det er filmbranchen selv, der står for uddelingen af Robert-prisen, mens Danmarks Film Akademi står bag arrangementet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip