Von Triers nymfoman: Jeg var frygteligt bange

Vi har før set hende som en kvinde, der mistede sit barn og sin forstand i "Antichrist" og som den stærke søster, der bryder sammen, mens jordens undergang nærmer sig i "Melancholia".

Nu har skuespillerinden Charlotte Gainsbourg påtaget sig endnu en af Lars von Triers svære roller. I "Nymphomaniac" spiller hun kvinden Joe, som vi følger, fra hun er teenager, til hun er omkring de 50 år.

Joe er nymfoman, og hendes livshistorie bliver fortalt gennem hendes seksuelle oplevelser.

- Jeg var fuld af frygt for at spille den rolle. Men min motivation var, at jeg gerne ville arbejde sammen med Lars, og at det så var så intens en film, gjorde det kun bedre. Men det betyder ikke, at jeg er frygtløs. Jeg var meget bange, siger hun og forklarer:

- Med Lars ved man, at man skal ind i meget mørke afkroge. Den smerte, Joe føler, for eksempel. Og hendes skam, fortæller Gainsbourg.

Men faktisk var det frygten og smerten, der i sidste ende æggede hende.

- Man skal være masochistisk for at arbejde sammen med Lars. Jeg nyder en smule smerte. At man kan sætte sig selv i en scene, hvor man virkelig føler, at man har det sådan, som ens rolle har det, at man tror på det, hun går igennem. Det er meget intenst. Og jeg synes, det er masochistisk, for jeg nyder det, og jeg vil gøre det igen, siger hun.

Filmen har allerede før sin premiere vakt stor furore.

De meget omtalte sexscener - og dem er der en del af - er dog blevet til ved hjælp af pornoskuespillere, der har ageret stand ins for filmens skuespillere.

Desuden fik skuespillerne sat proteser på underlivet. Gainsbourg fik for eksempel limet en kunstig vagina på forneden, ligesom at de mandlige kønsdele, man ser hende i kontakt med, alle er falske.

Alligevel er der mange grænseoverskridende scener i filmen, som Gainsbourg indrømmer, at hun ikke ville have filmet med hvem som helst.

- Når man filmer med Lars, er det en meget anderledes oplevelse. Og grunden til, at jeg tør ting med ham, er, at jeg stoler på ham. Jeg beundrer hans måde at se os på og sætte alt sammen på. Jeg tror ikke, jeg kunne gøre det sammen med andre. Det er på grund af hans visioner, fortæller hun.

"Nymphomaniac", der også har Shia LaBeouf, Stellan Skarsgaard, Uma Thurman og Christian Slater samt de danske skuespillere Nicolas Bro og Jens Albinus på rollelisten, har premiere den 25. december.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip