Vonsild Mølle bliver ikke revet ned

Øjebæet i Vonsild, Vonsild Mølle, bliver ikke revet ned. Et stort flertal i plan- og miljøudvalget nedstemte et forslag om, at bruge 150.000 kroner til at rive den faldefærdige mølle ned.

Kommunen kunne ellers få byfornyelsespenge fra staten. Det ville koste 300.000 kroner at rive møllen ned og Kolding Kommune skulle betale halvdelen, 150.000 kroner.

- Jeg har tidligere været imod, at bruge kommunale kroner på at rive møllen ned. Men når nu vi er nede i det her prisleje, er der sund fornuft i, at få det gjort, har medlem af plan- og miljøudvalget, Knud Erik Langhoff (C), tidligere fortalt til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens Kolding på Facebook - Altid gratis nyheder

Nu er han skuffet efter et flertal sagde nej tak til at forskønne Vonsild.

- Det er ikke til at forstå det, men alligevel sandt, at et stort flertal i plan og miljøudvalget, bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og et medlem fra Venstre, på mødet i går sagde nej til en rigtig god løsning, at fjerne ruinen i Vonsild, for omkring 150.000 kommunale skattekroner. Kolding kommune yder hvert år pæne beløb til Landsby og Center by puljer, beløb der anvendes til by forskønnelse i byerne. Det er derfor for mig helt uforståeligt at det store flertal ikke vil bruge penge på at forskønne Vonsild, siger Knud Erik Langhoff til Dagens.dk.

Også byrådsmedlem, Hans Erik Adsbøl (DF), der bor i Vonsild står uforstående over for, at byens politikere ikke vil fjerne Vonsild Mølle:

- Jeg er målløs over den afgørelse. Jeg regnede jo med, at der ville være et flertal for at det fjernet, men så let slipper de ikke, skriver Adsbøl på sin Facebook-profil.

Mandagens storm tog sit stykke af Vonsild Mølle, da taget blæste af. Politiet frygtede på et tidspunkt, at møllen ville styrte sammen.

Vonsild Mølle blev opført som vindmølle i 1877. Vindmøllen brændte i 1932, hvor den mistede sine vinger og den stråtækte hat. Det er det man kan se der er tilbage idag. Møllen blev i 1966 udvidet med en række siloer, disse blev revet ned ved lukning af møllen i 2002.

 

Dagens Gossip