Vrag af helikopter bjærget på 17 meter vand

Vraget af den helikopter, der for en uge siden styrtede i havet mellem Røsnæs på Vestsjælland og Samsø, er fredag blevet bjærget.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Fire mænd omkom ved ulykken, blandt andre helikopterens ejer milliardæren Michael Henriksen fra Farum. Alle fire omkomne blev fundet kort tid efter ulykken.

Men først fredag var vind- og vejrforhold gunstige til at bjærge vraget fra den position på 17 meters vanddybde, hvor det blev lokaliseret allerede på ulykkesdagen.

Bjærgningen blev foretaget af politiet og Havarikommissionen for Luftfart og Jernbane med assistance fra flådefartøjet Rota med dykkere om bord og et civilt bjærgningsfartøj med kran.

Det lykkedes at bjærge såvel det ødelagte hovedskrog som haleroret og diverse mindre vragdele.

De skal nu undersøges af kriminalteknikere fra politiet, inden vragresterne overdrages til havarikommissionen, der skal forsøge at klarlægge, hvorfor ulykken skete.

Når politiet til sin tid får havarikommissionens rapport, vil det blive afgjort, om der skal ske yderligere efterforskning for at afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken, oplyser politiet.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip