Vrag af styrtet Air Algerie-fly er nu fundet i Mali

Vraget af det algeriske passagerfly, der natten til torsdag styrtede ned, er fundet i Mali tæt på grænsen til Burkina Faso. Det oplyser de franske myndigheder fredag og bekræfter dermed tidligere oplysninger i franske medier.

- En fransk militærenhed er sendt til området for at sikre stedet og indsamle beviser, hedder det i en meddelelse fra den franske præsident, François Hollandes, kontor.

Samtlige 110 passagerer, hvoraf næsten halvdelen var franske statsborgere, samt de seks besætningsmedlemmer menes at være omkommet ifølge et redningsmandskab fra Burkina Faso, som allerede har undersøgt vraget.

- Indsatsmandskabet har bekræftet, at det har set resterne af det totalt udbrændte fly, der lå spredt på jorden, siger general Gilbert Diendre, chef for katastrofeberedskabet i Burkina Faso.

- Desværre fandt de ingen (personer, red.) på stedet. De så ingen overlevende, siger han.

Flyet lettede natten til torsdag fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, med retning mod Algeriet, men efter cirka 50 minutters flyvning mistede luftfartstjenesten kontakten med det.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men ifølge Burkina Fasos transportminister anmodede flyets piloter om at ændre den planlagte rute en smule, fordi der var en sandstorm i området over det nordlige Mali.

Malis præsident, Ibrahim Keita, ventes fredag at besøge katastrofestedet. Ulykken er den værste i Burkina Fasos luftfartshistorie og præsident Blaise Compaoré har fra fredag erklæret to dages landesorg.

Passagerlisten omfattede 51 personer fra Frankrig, 27 fra Burkina Faso, otte fra Libanon, seks fra Algeriet, fem canadiere, fire tyskere, to fra Luxembourg samt yderligere syv personer af forskellig nationalitet. Der var ingen personer fra de nordiske lande på flyet. Flyets seks besætningsmedlemmer var fra Spanien.

Tidligere oplysninger om, at en af den tidligere cubanske leder Fidel Castros niecer var blandt passagererne, er blevet afkræftet, skriver CNN.

Flyet af typen McDonnell Douglas MD-83 var lejet ud af det spanske Swiftair.

Ifølge den spanske sportsavis Marca blev flyet mellem 2007 og 2009 brugt som Real Madrids officielle fly til at fragte fodboldklubbens spillere og ledere rundt til kampe i Spanien og i udlandet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip