Vraget Brøndby-talent: Skal bygge mere på min defensiv

Brøndbys 19-årige stortalent Frederik Holst er de seneste tre superligakampe startet på bænken i stedet for at spille sin vante plads på højreback. En plads som svenskeren Michael Almebäck i stedet har overtaget.

Kampene er gået godt for Brøndby uden Frederik Holst, da klubben ikke har lukket mål ind. Hovedpersonen erkender også, at det er hans defensiv, der halter mest.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal arbejde med det defensive, men det var jeg klar over selv.

- Jeg kan godt lide at komme frem ad banen, og så er der nogle gange rimelig meget plads bag ved, men det arbejder jeg på, ligesom jeg træner lidt mere i styrkelokalet, siger Frederik Holst.

Hvornår han er tilbage på holdet, vil han dog ikke selv gætte på.

- Jeg giver den fuld gas til træning, og så håber jeg på, at det kommer, siger han.

Brøndbys træner Thomas Frank er glad for, at han har to forskellige højrebacker at vælge imellem.

- Det er vigtigt, at de byder ind med de kvaliteter, de har hver især. Almebäck er én type back, mens Holst er en anden.

- Holst har nogle rigtigt gode offensive løb, han har nogle gode indlæg, og han har nogle rigtig gode afleveringer ind i banen.

- Almebäck er en kraftigt medvirkende årsag til, at vi holder buret rent. Når man gør det og vinder, samtidig med man leverer fornuftige præstationer, så er det sjældent, man skifter ud, siger Brøndby-træneren, der understreger, at duellen er åben.

Thomas Frank var også træner for Frederik Holst på U17-landsholdet. Der blev han ofte brugt i det centrale forsvar, samtidig med at han var holdets anfører.

Tidligere har Holst også spillet på den centrale midtbane i Brøndby, og det er stadig en mulighed for spilleren.

- Jeg tager det, jeg kan få lige nu. Men en midtbaneplads eller en kant er ikke umuligt, synes jeg. Men det må Thomas Frank vurdere, siger Frederik Holst.

Næste gang Brøndby skal i aktion - med eller uden Frederik Holst - er på søndag i topkampen på udebane mod FC Midtjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip