Vraget VM-joker: Hvad skulle jeg have gjort anderledes

I Danmarks VM-kampe mod Tyskland og Rusland fik Michael Damgaard sammenlagt 3.38 minutters spilletid.

I alt blev det til 21.20 minutter i de fire første gruppekampe ved håndbold-VM i Qatar, inden Damgaard blev siet fra den danske VM-trup og erstattet med Mads Mensah Larsen.

- Det er jo gået meget stærkt. Jeg fik rigtigt fint med tid og masser af tillid, da vi var hjemme, og da der var plads til det.

- Så kom vi ned til en VM-slutrunde, hvor det hele ligesom var et nøk op, og der lige blev skruet lidt op for tempoet. Alle kampe er utrolig vigtige.

- For mit vedkommende har det handlet om at være knivskarp, og det har jeg nok ikke været, erkender Damgaard.

- Mads Mensah er også en knaldhamrende dygtig spiller og kan i det bredere perspektiv måske supplere flere steder i forhold til, hvad jeg ville kunne. Så der er nok også en hel del taktiske overvejelser bag valget, vurderer han.

I tre testkampe før VM scorede Damgaard 15 mål. Ved VM er det kun blevet til fire mål på 11 forsøg - to mål mod Argentina og to mod Saudi-Arabien.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort anderledes. Det er jo ikke fordi, at jeg har mistet selvtillid eller noget.

- Det handler jo for mit vedkommende om, at jeg skal score mål, når jeg ikke kan supplere mere, end jeg kan i og med, jeg ikke dækker så synderligt meget op i forsvaret.

- Jeg har været irriteret over, at der har været et par skud, som ikke er gået ind.

- Jeg er til dels skuffet over mig selv. Men det er ikke på grund af noget, jeg ikke har leveret, at jeg blev siet fra, lyder det fra Damgaard.

Team Tvis Holstebros ligatopscorer er klar til at træde til, hvis der igen skulle blive brug for ham ved VM.

- Jeg kæmper stadig videre og bliver ved med at holde mig knivskarp. Hvis jeg lige pludselig skulle komme tilbage, så har jeg lige fået en lille pause fra det store pres, og så er jeg 110 procent klar.

- Jeg håber, at mine kompetencer kan blive efterspurgt på et tidspunkt. Det er en drengedrøm at være en del af VM, så jeg vil sindssygt gerne have så mange kampe, rutine og erfaring som overhovedet muligt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip