Vragrest skyllet i land på ø stammer måske fra MH370

03/04/2016 08:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En vragrest, der torsdag blev fundet i Mauritius, stammer muligvis fra det Malaysia Airlines-fly, som på uforklarlig vis forsvandt for godt to år siden.

Et ferierende par på øgruppen i Det Indiske Ocean opdagede den mulige flydel, som var drevet i land på øen Rodrigues.

Søndag oplyser Australiens transportminister, at vragdelen vil blive undersøgt for at se om den kan har nogen forbindelse til det savnede fly.

- Vragdelen er interessant, men det er ikke muligt at fastslå dens oprindelse, før den er blevet undersøgt af eksperter, siger den australske transportminister, Darren Chester.

Det er endnu ikke afgjort, hvilket land der skal stå for undersøgelsen.

For mindre end to uger siden blev der i Mozambique på den afrikanske østkyst opdaget to dele, som ifølge både de australske og malaysiske myndigheder "næsten helt sikkert" stammer fra forsvundne MH370-fly.

Desuden blev der i en strandkant i Sydafrika sidste måned fundet en stump, der også er ved at blive analyseret i forsøget på at opklare en af luftfartens største gåder.

Det eneste fysiske bevis fra flyet er et tre meter langt vingestykke, der i sommeren 2015 blev opdaget på Réunion, der ligger øst for Mozambique og er naboø til Mauritius.

Australien står i spidsen for eftersøgningen af MH370 og har brugt millioner af dollar på at lede efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean ud for det vestlige Australien.

Transportminister Darren Chester siger, at myndighedernes håb om at finde Boeing-flyet er intakt.

Skibe og fly fra flere lande har indtil nu afsøgt omkring 95.000 kvadratkilometer inden for et område på 120.000 kvadratkilometer i Det Indiske Ocean, hvor flyet menes at være styrtet ned. Men det er endnu ikke blevet lokaliseret.

MH370 lettede fra Kuala Lumpur i Malaysia med kurs mod Beijing, da det natten til 8. marts 2014 forsvandt fra radarskærmene. Der var 239 personer om bord.

/ritzau/AFP