Vrede kunder: NorthSide dropper rabat-billet til næste år

Ann Katrine Warren

|

01/10/2013

Dagens topnyheder

Da NorthSide Festival mandag morgen satte 1000 såkaldte Firstmovers-billetter til salg, blev de revet væk på bare tre minutter. Efterfølgende blev Aarhus-festivalen nærmest væltet bagover af vrede kunder, som ikke havde fået fingrene i de billige billetter, og det får festivalen til at droppe Firstmover-konceptet fremover.

- Vi har været i dialog med hundredvis af skuffede potentielle billetkøbere her på Facebook, Twitter, mail og telefon, og efter at have haft mulighed for evaluere på lanceringen af billetsalget til NorthSide 2014, må vi desværre konkludere, at interessen for NorthSide nu er for stor til, at vi fremadrettet kan lave denne type tiltag, skriver festivalen på sin Facebook-side.

LÆS OGSÅ: Se billederne fra NorthSide: Musikken væltede Aarhus

Firstmover-billetterne til 1000 kroner stykket var henvendt til festivalens trofaste gæster, som modtager nyhedsbrev eller følger festivalen på sociale medier. Men hvor festivalen, som på få år har opnået stor popularitet, fik udsolgt af de særlige billetter i løbet af en uge sidste år, tog altså bare tre minutter i år.

- Vi kunne formodentlig have solgt omkring 10.000 Firstmover-billetter i den første time, hvilket er både overraskende og meget smigrende, særligt da der fortsat ikke er offentliggjort navne til næste års program. Men vi har som organisation ikke råd til at sælge så mange billetter med rabat, hvis vi skal have budgettet til at hænge sammen i forhold til planlagte forbedringer af festivalpladsen samt en millionudvidelse af musikbudgettet, lyder forklaringen på, at man nu dropper rabatordningen.

Det ordinære billetsalg til NorthSide gik i øvrigt i gang i dag. Frem til 1. april næste år koster en partoutbillet 1295 kroner ,og derefter stiger prisen til 1595 kroner.

NorthSide afholdes fra den 13. til den 15. juni 2014 i Ådalen i Aarhus. Sidste år var festivalen totalt udsolgt.