Vrede nepalesere i klammeri med politiet

Kampklædt politi forsøgte onsdag at holde gemytterne i ro i Nepals hovedstad, Kathmandu, hvor forsyningerne er få, og de mange efterskælv slider på nerverne blandt de overlevende efter lørdagens kraftige jordskælv.

Ved daggry onsdag var tusinder af nepalesere samlet på Kathmandus busstation, hvor regeringen havde lovet, at der ville være indsat ekstra busser til de mange, der vil hjem og se til deres familier.

Men da busserne ikke dukkede op, kom vreden op til overfladen. Det kom til klammeri mellem kampklædt politi og nogle af de ventende ved busstationen.

- Vi har ventet siden daggry. De sagde til os, at der ville komme 250 busser, men vi har ikke set nogen af dem, siger den 25-årige studerende Kishor Kavre til AFP.

- Vi har travlt med at komme hjem og se til vores familier, men vi aner ikke, om busserne kommer nu.

Også i nogle af de fjernereliggende egne er der meldinger om stigende desperation blandt de overlevende.

I Langtang, som er et populært trekkingområde ord for Kathmandu, har der været slåskampe mellem nepalesere og turister på grund af mangel på mad.

- De lokale synes, at turisterne tager for meget mad, siger Amit Rubin fra den israelske hjælpeorganisation Magnus til Reuters.

Området omkring Langtang blev tirsdag ramt af en ny lavine.

Mange nepalesere sover stadig under åben himmel efter lørdagens jordskælv, det værste siden 1934.

Tirsdag erkendte regeringen, at redningsindsatsen på nogle områder har været mangelfuld.

- Dette er en katastrofe i et hidtil uset omfang. Der har været nogle svagheder med at lede hjælpeoperationen, sagde Nepals kommunikationsminister, Minendra Rijal, tirsdag aften og tilføjede:

- Vi vil gøre det bedre fra onsdag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip