Vrede over fransk sparepolitik lukker Eiffeltårnet

Frankrigs 300-meter høje vartegn Eiffeltårnet er torsdag lukket for turister på grund af en strejke, som flere fagforeninger har arrangeret i protest over regeringens sparepolitik.

- Eiffeltårnet er lukket indtil klokken 17, men åbner igen til aften. 90 procent af medarbejderne stemte for at støtte strejken i protest over regeringens sparepolitik, siger fagforeningsrepræsentant Stephane Dieu.

Der er opsat skilte ved foden af tårnet, så turisterne ifølge Dieu ikke "bliver hængende for ingenting".

Eiffeltårnet, som blev bygget i slutningen af 1880'erne, trækker omkring syv millioner besøgende hvert år, deriblandt er ni af 10 udlændinge.

Strejken i det kendte tårn er del af en større protest i den franske industri- og servicesektor indkaldt af fire fagforeninger, som er vrede over regeringens nedskæringer.

En anden strejke på Radio France kører på fjerde uge, hvilket har fået den franske premierminister, Manual Valls, til at kritisere den "utålelige, uudholdelige situation."

Også franske flyveledere har strejket de seneste dage. Den strejke handler om arbejdsvilkår, og mange fly har været aflyst siden onsdag.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip