VU indkalder til moddemonstration for besparelser

Ikke alle går på gaden torsdag for at demonstrere mod regeringens planlagte besparelser på uddannelsesområdet.

Venstres Ungdom, VU, har således valgt at indkalde til en moddemonstration for besparelserne og imod nedlæggelserne af undervisning landet over.

- Vi synes, at det er ærgerligt, at dele af ungdommen tænker så kortsigtet og egoistisk, fordi man vil bringe balance i økonomien.

- Det er vores generationer, der skal betale for nutidens overforbrug - det vil vi ikke være med til. Når hele det offentlige Danmark skal spare, skal uddannelserne selvfølgelig også, siger VU's landsformand Chris Preuss i en pressemeddelelse.

Regeringen har planer om at spare to procent om året på uddannelsesområdet i de næste fire år. Besparelserne skønnes at løbe op i 8,7 milliarder kroner.

Det har vakt stor kritik fra studerende over hele landet. Både i København og Aarhus vil der torsdag eftermiddag være demonstrationer i protest mod besparelserne.

Foreløbig har flere end 22.500 unge tilmeldt sig demonstrationerne klokken 16 på Rådhuspladsen i de to byer.

Samtidig har omkring 77 gymnasier landet over besluttet at nedlægge undervisningen ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Venstres Ungdom mener dog, at det er hyklerisk og sender et forkert signal at nedlægge undervisningen.

- Derfor har vi arrangeret vores eget alternativ på Kultorvet i København, hvor vi gennemfører vores egen undervisning i samfundsfag og økonomi, siger Chris Preuss.

Venstres Ungdoms moddemonstration begynder klokken 14.30 på Kultorvet og varer en time. Det var sent onsdag aften, at demonstrationen blev annonceret på Facebook. Indtil videre har omkring 450 tilmeldt sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip