Vulkan rumler: Filippinere evakueret af frygt for udbrud

De filippinske myndigheder advarer om risiko for et farligt vulkanudbrud i løbet af de kommende uger og har beordret mennesker, der bor i nærheden af vulkanen, væk fra området.

Smeltede stenmasser er nået op til krateret af vulkanen Mayon, der ligger i et landbrugsområde tæt ved kysten cirka 330 kilometer sydøst for hovedstaden Manila.

- Et farligt udbrud er muligt inden for uger, siger Renato Solidum, direktør for den myndighed, der overvåger Filippinernes mange vulkaner.

Varslingsniveauet for et udbrud er hævet til tre på en femtrinsskala. Det betyder, at aktiviteten er relativ høj.

Beboere i en afstand op til seks kilometer fra vulkanen vil omgående blive evakueret fra området, der er udpeget som en "permanent farezone".

Lokale embedsmænd mødes tirsdag for at drøfte beredskabet i tilfælde af et udbrud. Det er ikke umiddelbart klart, hvor mange, der lever i området, som også er et populært turistmål, men 120 personer er allerede blevet evakueret.

Mayon er blandt de mest aktive vulkaner i Filippinerne, og da den senest spyede en sky af aske og sten ud i maj 2013, blev fire turister og en lokal guide dræbt.

Den 2460 meter høje vulkan er kendt for sin næsten perfekte kegleform, men også for en lang historie af dødbringende udbrud. I 1814 blev mere end 1200 mennesker levende begravet, da en lavastrøm ramte byen Cagsawa.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip