VVS'ere nedlægger arbejdet i strid om overenskomster

Hvis du akut står og mangler en VVS'er eller rørlægger, så kan det i øjeblikket blive en anelse svært, idet op mod 2000 af dem har nedlagt deres arbejde.

Nedlæggelsen sker i en protest mod arbejdsgivernes ultimative krav ved overenskomstforhandlingerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Allerede onsdag havde VVS’ere og rørlæggere fra Aarhus ført an i nedlæggelser af arbejdet, og nu har initiativet torsdag spredt sig som ringe i vandet til resten af landet.

Blik- og Rørarbejderforbundet oplyser, at selvom arbejdsnedlæggelserne er overenskomststridige, er der ingen, der ved, hvornår VVS’erne og rørlæggerne genoptager arbejdet.

- Det er klart, at man ikke må nedlægge arbejdet. Når det er sagt, så kan jeg godt forstå, at vores medlemmer er sure, vrede og frustrerede, siger forbundsformand Max Meyer.

- Folk er vrede over, at arbejdsgiverne har stillet et ultimativt om, at prislisternes værn mod løndumping udhules i overenskomsten.

- Uden dem kommer der social dumping, når det bliver muligt at underbyde vores overenskomst og presse lønningerne, lyder det fra Max Meyer.

Det er således forhandlingerne om overenskomster for omkring 8000 VVS'ere mellem fagforbundet Blik og Rør, Dansk Metal og arbejdsgiverne i Tekniq, der er brudt sammen.

VVS-området er et af få overenskomstområder, hvor parterne ikke selv er nået til enighed om en ny overenskomst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip