Wada: 10 års karantæne til Bruyneel er alt for lidt

10 års karantæne fra cykelsporten lyder umiddelbart af meget. Men i tilfældet Johan Bruyneel er det alt for lidt, i hvert fald hvis man spørger det internationale antidopingagentur Wada, det amerikanske antidopingagentur (Usada) og den internationale cykelunion UCI.

De har i fællesskab besluttet at anke karantænen til Bruyneel til den internationale sportsdomstol CAS - i øvrigt sammen med straffene til lægen Pedro Celaya og den fysiske træner Pepe Marti.

Karantænen blev tildelt i april, hvor det amerikanske svar på CAS, North American Court of Arbitration for Sport, tog stilling i sagen om de tidligere ansvarlige på US Postal, Lance Armstrongs cykelhold gennem mange år.

Armstrong selv fik livsvarig karantæne i sagen sammen med lægerne Luis Garcia del Moral og Michele Ferrari, men de tre andre tiltalte slap billigere.

For billigt, mener Wada og de to andre organisationer altså, uden dog at ville kommentere den konkrete sag, fordi den nu skal videre i sportens retssystem.

Bruyneel erkendte i forbindelse med dommen, at tingene ikke foregik helt efter bogen på US Postal, men mener ikke, at det retfærdiggør længden af den straf, han fik.

- Jeg anfægter ikke, at der er visse dele af min karriere, som jeg ønsker ville have været anderledes, eller at doping var en del af livet i feltet i en betydelig periode.

- Men en meget lille minoritet er blevet gjort til syndebukke for en hel generation. Der er tydeligvis noget galt med systemet, der tillader, at kun seks personer straffes for en æras synder, skrev belgieren ved den lejlighed på sin hjemmeside.

/ritzau/

 

Dagens Gossip