Wada har taget over 60 for meldonium - flere er på vej

Dopingpræparatet meldonium har på det seneste trukket mange overskrifter, da adskillige atleter, blandt andre tennisstjernen Maria Sharapova, har afleveret positive dopingtest indeholdende stoffet.

Og ifølge Det Internationale Antidopingagentur (Wada) vil tallet vokse den kommende tid.

- Vi kan bekræfte, at der siden 1. januar 2016 er blevet registreret 99 analytiske fund af meldonium, skriver Wada-talsmand Ben Nichols i en e-mail ifølge AFP.

Dermed tyder det på, at flere atleter kan se frem til at få en dopingsag på halsen den kommende tid.

Meldonium kom på dopinglisten ved årsskiftet, og det overrasker ikke Wada-direktør David Howman, at mange er gået i fælden.

- Vi er på ingen måde overrasket over, at der pludselig er en masse positive dopingprøver, når det stof pludselig bliver ulovligt, sagde Howman ifølge New York Times tidligere fredag.

Tidligt fredag fortalte Wada, at mere end 60 atleter var blevet taget med fingrene i kagedåsen, men antallet er i løbet af dagen blevet justeret op.

Han forklarer, at meldonium kom på dopinglisten, da det har præstationsfremmende virkning, og at Wada blev klar over, at mange atleter brugte præparatet til netop dette formål.

Meldonium er et stof, som kan hjælpe folk med hjertesygdomme, da det kan optimere energiomsætningen i hjertet, og Per Wiik Johansen fra Antidoping Norge tvivler på, at så mange atleter, som er blevet testet positive for stoffet, døjer med den type problemer.

- Jeg tvivler på, at så mange topidrætsudøvere har sygdomme, der kræver denne type behandling. Det ser meget mistænkeligt ud, siger Per Wiik Johansen til NTB.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip