Wada og UCI appellerer Riis-rytters frifindelse

Så er det helt officielt, at frifindelsen af cykelrytteren Roman Kreuziger skal prøves ved den internationale sportsdomstol (CAS).

Torsdag meddelte det internationale antidopingagentur (Wada), at det er gået sammen med den internationale cykelunion (UCI) om at appellere frifindelsen af rytteren.

- Efter at have gennemgået hele sagen har UCI sammen med Wada besluttet at appellere Tjekkiets olympiske komités beslutning om at frifinde Roman Kreuziger, efter at der blev fundet unormale blodværdier i rytterens biologiske pas, meddeler Wada på sin hjemmeside.

Allerede onsdag sagde UCI-præsidenten Brian Cookson, at han helt sikkert forventede, at UCI ville appellere frifindelsen.

Roman Kreuziger kører for Tinkoff-Saxo, der har danske Bjarne Riis som manager.

Kreuziger blev i slutningen af juni trukket ud af Tinkoff-Saxos Tour-hold, fordi UCI varslede en kommende sag mod tjekken, der ifølge UCI havde mistænkelige tal i sit blodpas.

Tallene stammer fra 2011 og 2012, dengang Kreuziger kørte for Astana, og de var ifølge UCI's dopingeksperter så usædvanlige, at de gav mistanke om doping.

/ritzau/

 

Dagens Gossip