Wales er vært for Nato-topmøde i 2014

Storbritanniens første Nato-topmøde siden 1990 vil blive holdt næste år i Wales, meddeler premierminister David Cameron.

Præsident Barack Obama vil deltage i Nato-topmødet, der finder sted i Newport's Celtic Manor.

- Det er Wales' tur til at være vært for en af de store begivenheder, siger Cameron til BBC.

Cameron siger, at topmødet vil finde sted i efteråret 2014.

Det menes, at topmødet vil blive det sidste med Anders Fogh Rasmussen som Nato's generalsekretær. Det vil i givet fald indebærer, at han må forlænges i stillingen.

Fogh Rasmussens oprindelige mandat som Nato-generalsekretær udløb egentlig i år, hvor han har siddet i fire år. Men allerede sidste år besluttede medlemslandene at give ham et år mere på posten. Foghs mandat udløber dermed formelt med udgangen af juli 2014.

Fogh har tidligere budt briternes tilbud om at være vært for et topmøde til næste år velkommen og det er godkendt af de 28 NATO-allierede.

- Med udgangspunkt i vores succesfulde topmøder i Lissabon i 2010 og Chicago i 2012 forventer jeg, at topmødet vil give os en alliance, der er stærk, fleksibel, moderne og klar til at håndtere enhver sikkerhedstrussel baseret på det afgørende transatlantiske bånd, skrev Fogh i september.

Generalsekretæren siger, at topmødet blandt andet skal bruges til at afslutte kampmissionen Isaf i Afghanistan.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal efterfølge Anders Fogh Rasmussen som forsvarsalliancens leder.

Fogh selv er ansat af stats- og regeringschefer i forbindelse med et Nato-topmøde, men hans afløser forventes at være fundet og godkendt længe inden topmødet i Storbritannien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip