Wammen: Danmark vil bevare 150 soldater i Afghanistan

Der kommer et dansk tilsagn om bidrag på 150-160 soldater til Afghanistan, når den internationale kampmission Isaf lukker ned med udgangen af 2014.

Det siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) før Nato-topmødet i Wales, hvor han sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) udgør den danske delegation.

- Det kan veksle i perioden, men det vil være i et leje på cirka 150-160 mand, som Danmark vil have udstationeret i Afghanistan, siger Wammen.

Mindre end fire måneder før skæringsdatoen er den endelige plan for den nye Nato-ledede træningsmission, Resolute Support, ikke på plads.

Det trækker ud, da Afghanistan ikke har underskrevet den nødvendige samarbejdsaftale, og i øjeblikket afventer en magtoverdragelse til en ny præsident.

- Det ærgerlige her er, at vi ikke kan få det afsluttet, for det ville være det bedste, men det er ikke muligt, som tingene står i øjeblikket, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Igen er det et område, hvor vi går forrest. Da jeg var i Chicago (sidste Nato-topmøde) for to år siden, var vi også meget tydelige med, at vi ville gå forrest i forhold til, hvad der skal ske i Afghanistan efter 2014. Det forpligter vi os yderligere til på dette møde.

Det danske bidrag er dels en fortsættelse af den helikopterstyrke, som allerede findes i Afghanistan, dels træning af landets sikkerhedsstyrker og en officersuddannelse.

Der bliver formentlig også tale om en mindre gruppe soldater, der skal hjælpe til at passe på de øvrige danskere.

- I Danmark er vi klar til at løse vores del, og det er selvfølgelig vigtigt også at melde klart ud i dag, siger Nicolai Wammen.

Det danske bidrag skal godkendes i Folketinget.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip