Wass grundlægger Evians første sejr i sæsonen

24/09/2014

Daniel Wass er utilfreds med, at han ikke kom væk fra Evian i sommerens transfervindue, men det er klubbens fans næppe.

Det var nemlig Wass, der grundlagde bundholdets første sejr i sæsonen onsdag aften, da Evian hjemme vandt 2-1 over Lens.

10 minutter inde i kampen var Wass på pletten. Danskeren var foretrukket i Evians højreside, efter han i den seneste kamp var blevet bænket - måske på grund af sin offentlige melding om, at han gerne ville have været væk i det seneste transfervindue.

Den ghanesiske forsvarsspiller Jonathan Mensah gjorde det til 2-0 efter en halv times tid. Kort efter pausen fik Lens reduceret på den danske målmand Jesper Hansen, der som Wass spillede hele kampen for Evian.

Men selv om Lens pressede på, hentede Evian sæsonens første sejr. Og den var tiltrængt efter en sæsonåbning i den franske liga med fem nederlag og en enkelt uafgjort kamp. Evian er trods sejren fortsat sidst i ligaen med blot fire point.

Også andre danskere var i aktion onsdag aften. Simon Kjær spillede hele kampen for Lille, der tabte 0-1 ude til Nice, og dermed mistede terræn i toppen.

Kian Hansen var med hos Nantes, der i mere end en halvleg var en mand i overtal, men måtte nøjes med 0-0 Bastia. Nantes brændte et straffespark undervejs.

Jonas Lössl sad på bænken for Guingamp, der hjemme tabte 0-1 til Metz. Guingamp ligger næstsidst, kun Evian har færre point.