Wayne Rooney slipper for rotationer som United-anfører

Kampen om de offensive pladser er intensiveret i Manchester United efter sommerens transfervindue. Her hentede klubben Angel Di Maria og Radamel Falcao i henholdsvis Real Madrid og Monaco.

Da klubben i forvejen råder over stærke offensive stjerner som blandt andre Robin van Persie, Juan Mata og Wayne Rooney, har manager Louis van Gaal mulighed for at rotere mellem profilerne, som man ofte ser det i storklubber.

En af angriberne - Wayne Rooney - slipper dog for at være en del af hollænderens rotationer. Han går fri grundet sin status som holdets anfører.

- Der er spillere, du altid sætter på. Min anfører skal altid spille, og normalt gælder det også målmanden. Det bør ikke overraske nogen, siger Louis van Gaal og uddyber.

- Anføreren bør have flere privilegier. Det bør ingen andre spillere have, som jeg ser det. Alle spillere ved, hvordan jeg styrer mine hold.

Efter fire spillerunder af Premier League har kun fire spillere været en del af startopstillingen hver gang. Ud over Rooney er det målmanden David de Gea, Tyler Blackett og Juan Mata.

- Det er måske overraskende, at Blackett er startet inde hver gang, men han har spillet godt. Mata er bare en rigtig god spiller, siger Louis van Gaal.

Han har ikke fået den bedste start som manager i United. Klubben har blot hentet fem point i de første fire kampe, men den seneste var dog en succesoplevelse med 4-0 over Queens Park Rangers på Old Trafford.

Søndag gælder det en udekamp mod Leicester.

/ritzau/