Weekenden bliver lun og omskiftelig i vejret

Skrevet af admin

06/11/2015

Mest læste i dag

Nej, der falder ingen sne fredag klokken 20.59.

I hvert fald ikke i bogstavelig forstand, lyder det fra DMI, der spår en relativt lun weekend med mange vejrskift.

Snefnuggene bliver dog på juleøllenes etiketter, når beværtninger klokken et minut i ni fredag aften landet over markerer den såkaldte J-dag.

- Fredag aften vil der nok forekomme lidt regn hist og her, og i løbet af natten kommer der mere regn. Men juleøllene skal vel også drikkes indenfor, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog hos DMI.

Skyerne og enkelte byger hænger fortsat over landet lørdag morgen, hvor det klarer op i løbet af dagen, og solen muligvis viser sig. Det sidste er der bedst chance for i Nordjylland, selvom prognoserne er usikre.

Lørdag aften og natten til søndag kommer et frontsystem dog forbi Danmark, og det kan have kraftig vind med sig. Det kan betyde hård vind til kuling - og ved kysterne i Nordjylland også risiko for hård kuling ifølge DMI.

- Det vil dog nå at klare op i løbet af natten.

- Søndag morgen bliver tør over de vestlige egne og med lidt regn over de østlige egne, men det ender med at blive en relativt smuk dag med mulighed for sol, fortæller Mette Wagner.

Temperaturmæssigt vil der lørdag være op til 15 grader, mens søndagens temperatur lægger sig omkring 13 grader.

- Om natten har vi i weekenden generelt 10-12 grader, siger Mette Wagner, som i prognoserne for næste uge kan skimte regnvejr.

- Man skal nyde de tørre, lyse dage i weekenden, for mandagen bliver våd, siger hun.

/ritzau/