Weekenden bliver sidste chance for at mærke sommervejr

Solen vil sende lune stråler over Danmark fredag og lørdag, og det er med at nyde det, for søndag kommer et vejrskifte ind over landet og giver mere køligt efterårsvejr.

Sådan lyder meldingen fra DMI på tærsklen til weekenden.

- Fredagen bliver ligesom de foregående dage med solskin og temperaturer på den gode side af 20 grader - måske op til 23 grader - og en let til jævn vind, så det er en rigtig fin sommerdag, siger vagthavende meteorolog, Jørn Thomsen, til Ritzau.

- Lørdag bliver ikke helt så flot som fredag. Der dannes en hel del tåge natten til lørdag, som lige skal væk, og så kommer der en del slørskyer, men alligevel bliver det med temperaturer omkring 20 grader og ikke så meget vind, så det kan også gå an, siger han.

Når lørdagen er forbi, slår vejret om og bliver mere efterårslignende. Det er et signal til, at efteråret banker på.

- Natten til søndag passerer en koldfront, og søndagen byder på vekslende vejr med både sol, skyer og enkelte byger.

- Det kan godt regne i de sydøstlige egne først på dagen. Temperaturerne bliver også lavere og kommer til at ligge mellem 15 og 18 grader, og vinden bliver tiltagende fra nordvest, så det er ikke mere sommervejr, når vi kigger på søndag, siger Jørn Thomsen.

- Det er måske også mere normalt for årstiden, tilføjer han.

På tirsdag er det efterårsjævndøgn, og dermed begynder vinterhalvåret meteorologisk set. Det markerer vejret ved at løbe stærkt væk fra sommeren og tilsyneladende ikke kigge sig over skulderen.

- Det ligner rigtigt efterårsvejr i næste uge. Det bliver mere blæsende, og der kommer regn og byger, og det bliver kun omkring 15 grader og indimellem nattemperaturer helt ned til fem grader

/ritzau/

 

Dagens Gossip