Weekendens nedbør kommer til at drille morgentrafikken

Usædvanlige mængder nedbør i weekenden kommer til at påvirke mandagens morgentrafik, meddeler Københavns Politi.

Flere større veje i Hovedstaden blev afspærret på grund af det voldsomme skybrud natten til søndag, og det gælder stadig et par steder.

Værst ser det ud på de indre dele af Helsingørmotorvejen, som stadig er afspærret i begge retninger ved Ryparken Station.

- Der er åbnet op for trafikken på Kalvebod Brygge og Tietgensgade. Men man forventer ikke, at man bliver færdig på Helsingørmotorvejen. De forsøger at rydde op derude, men der er åbenbart meget, så morgentrafikken bliver ramt, siger Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi.

Bilister nordfra vil blive ledt af Helsingørmotorvejen ved Tuborgvej, men politiet opfordrer folk til at finde alternative ruter ind til byen.

- Folk må meget gerne finde alternative veje ind til København og tage af sted i god tid. Vi kan ikke få at vide, hvor lang tid, der vil gå. Vi har rykket for det, men det er en byggeplads derude i forvejen, så de skal have nogle teknikere ud også. Vandet er væk, men der ligger byggematerialer og flyder rundt, siger Michael Andersen.

I indre by vågner københavnerne dog kun op til en enkelt afspærring.

- Der er en lille afspærring på Gothersgade i retning mod søerne mellem Kronprinsessegade og Øster Voldgade. Det kommer nok ikke til at give så meget kaos, lyder det fra vagtchefen.

Natten til søndag faldt mellem 50 og 100 millimeter regn i hovedstadsområdet over en periode på tre til seks timer. Enkelte steder var regnmængden på over 100 millimeter. Ved DMI faldt 119 millimeter regn, og det var nattens højeste måling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip