Welbeck og Arsenal sender United ud af FA Cuppen

09/03/2015

For anden sæson i træk slutter sæsonen uden titler for Manchester United.

Det kan man roligt konkludere, efter at den engelske fodboldklub mandag aften røg ud af kvartfinalerne i FA Cuppen med et 1-2-nederlag hjemme til Arsenal.

Danny Welbeck, der i september skiftede fra Manchester United til Arsenal, førte kniven mod sin tidligere klub i almindelighed og mod United-manager Louis van Gaal i særdeleshed.

Hollænderen, der tiltrådte hos Manchester United før denne sæson, lod Danny Welbeck forlade klubben, og nu står Louis van Gaal altså tomhændet tilbage i sin første sæson i storklubben.

Manchester United er blot nummer fire i Premier League, og klubben er 10 point efter topholdet, Chelsea, der har spillet en kamp mindre.

Arsenal-forsvareren Nacho Monreal bragte gæsterne foran 1-0 efter 26 minutters spil af mandagens kamp på Old Trafford, da han profiterede af godt forarbejde af Alex Oxlade-Chamberlain.

Der gik dog blot tre minutter, før Wayne Rooney havde udlignet til 1-1 på et flyvende hovedstød efter oplæg fra Angel Di Maria.

Argentineren skulle senere få en uheldig hovedrolle.

Efter cirka et kvarters spil af anden halvleg kom Danny Welbeck alene igennem efter et United-koks, og han rundede flot målmand David de Gea og scorede til 2-1.

Et kvarter før tid leverede de Gea det, der må være en af sæsonens bedste redninger i engelsk fodbold.

Arsenals Santi Cazorla troede utvivlsomt, at han havde passeret sin spanske landsmand, men David de Gea kastede sig ned og fik hånden på afslutningen.

Kort efter dummede Angel Di Maria sig og røg ud.

Efter at have indkasseret et gult kort tog argentineren fat i dommer Michael Oliver, og det var ingen god idé.

Marchordre til Angel Di Maria og et bjerg at bestige for Manchester United i kampens sidste kvarter.

Kampen sluttede med endnu en verdensklasseredning af David De Gea på et skud fra Alexis Sánchez.

Arsenal er det andet hold, der har spillet sig frem til semifinalerne i FA Cuppen.

Også Jores Okores klub, Aston Villa, er videre.