Wenger: Citys opkøb af klubber kan give dem en fordel

Den engelske mesterklub Manchester City og fodboldklubberne New York City FC samt Melbourne City har de samme ejere: Abu Dhabi United Group.

Konstruktionen kan give Manchester City en fordel i Premier League, vurderer Arsenal-manager Arsène Wenger, da Abu Dhabi United Group kan flytte spillere mellem de tre klubber uden de store problemer.

For en uge siden indgik New York City FC en kontrakt med Chelsea-ikonet Frank Lampard, og søndag blev den 36-årige midtbanespiller så lejet ud til Manchester City, hvor han skal være i det kommende halvår.

- Det er overraskende. Men det lader til, at alle disse City-klubber skal være fødekæde til hovedklubben, Manchester City. Jeg har hørt, at de ønsker at købe fem klubber forskellige steder i verden, siger Arsène Wenger.

Arsenal-manageren spekulerer på, om strategien kan være en måde at snyde det europæiske fodboldforbunds (Uefa) regler om økonomisk fairplay. Reglerne skal sikre, at de europæiske klubber ikke gældsætter sig for alt for store beløb for at opnå succes på fodboldbanen.

- Jeg kender ikke reglerne godt nok. De købte en franchise (New York City FC) for 100 millioner dollar (550 millioner kroner) for at kunne spille i USA i næste sæson.

- De spillere, de køber, kan så ikke spille før til næste år, så de registrerer dem i klubben, inden de begynder at udleje dem.

- Er det mon en måde at komme uden om fairplay? Jeg ved det ikke, siger Arsène Wenger.

New York City FC har ud over Frank Lampard hentet den spanske angriber David Villa og straks udlejet ham i et halvt år til Melbourne City i australsk fodbold.

Den amerikanske sæson i Major League Soccer begynder først i 2015.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip