West Bromwich slipper billigt i Chelsea-bombardement

22/11/2014

Ingen ser ud til at kunne stoppe Chelseas vej mod mesterskabet i denne sæson.

Lørdag var der slet ingen tvivl om udfaldet, da holdet hjemme på Stamford Bridge slog West Bromwich med 2-0 i Premier League. Sejren burde have været markant større.

I stort set alle 90 minutter pressede London-holdet og skabte undervejs chancer til at vinde en storsejr over West Bromwich, der spillede med kun 10 spillere i mere end en time.

Fra første minut lagde Chelsea et enormt pres, som førte til føringsmål efter 11 minutter.

Topscorer Diego Costa demonstrerede fornem teknik, da han tæmmede et indlæg fra venstre med brystet og i næste bevægelse helflugtede bolden i nettet til 1-0.

Presset kastede flere hjørnespark af sig, og ved et af dem var udeholdets passivitet så stor, at Eden Hazard kunne modtage en aflevering, tage et træk, inden han sparkede 2-0-målet ind efter 25 minutter.

Kort efter blev Chelseas vilkår gjort endnu bedre, da udeholdets Claudio Yacob blev udvist for en hård tackling på Diego Costa.

Men den sidste time var et studie i ineffektivitet, da Chelsea gang på gang misbrugte store muligheder, og der blev ikke scoret yderligere.

Den forsvarende mester, Manchester City, forventede også tre point på hjemmebane mod Swansea, men klubben fra Wales bed fra sig fra start.

Efter ni minutter gav Wilfried Bony gæsterne en overraskende god start med åbningsmålet, som blev skabt på et elegant oplæg af Nathan Dyer.

Men favoritten svarede hurtigt igen med Stevan Jovetic' udligning fra klos hold 10 minutter senere. Et kvarter efter pausen sørgede Yaya Toure for Citys sejrsmål til 2-1.

Resultaterne betyder, at Chelsea fører Premier League med 32 point for 12 kampe, mens City på tredjepladsen har 24. Ligaens nummer to, Southampton, spiller først mandag.

I bunden sværmer Leicester omkring nedrykningsstregen efter 0-0 hjemme mod Sunderland. Kasper Schmeichel passede målet for Leicester og kunne glæde sig over at holde nullet.