WHO: Antallet af ebola-smittede nærmere sig 10.000

Onsdag og torsdag mødes et ekspertudvalg under verdenssundhedsorganisationen WHO for at drøfte det omfattende ebola-udbrud, og hvordan man skal håndtere krisen.

Samtidig fortsætter antallet af mennesker, der er smittet med den dødelige sygdom, med at stige. WHO oplyser således, at 9936 mennesker i Guinea, Liberia og Sierra Leone, der er hårdest ramt af ebola-udbruddet, er smittede. Indtil videre er 4877 døde af ebola.

Doser af den eksperimentale ebola-vaccine rVSV er ankommet fra Canada til Universitetshospitalet i den schweiziske by Geneve, hvor WHO har sit hovedsæde. Den canadiske vaccine har vist lovende testresultater på aber, og håbet er, at den kan være med til at stoppe smitten af ebola.

Verdenssundhedsorganisationen vil koordinere test af vaccinen sammen med test af andre vacciner i blandt andet Tyskland, Kenya og Gabon.

Røde Kors anslog onsdag, at det vil tage mindst fire måneder, før ebola-epidemien er bekæmpet. Og det er vel at mærke, hvis alle nødvendige skridt blive taget.

Ekspertudvalget under WHO består af 20 uafhængige eksperter. Den 8. august slog komitéen fast, at udbruddet i Vestafrika udgør en international folkesundhedskrise. Udvalget kan blandt andet komme med anbefalinger af restriktioner på rejser og handel.

WHO holder senere torsdag pressemøde om ekspertudvalget anbefalinger.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip