WHO: Antallet af ebolaofre har nået 4950

Det officielle dødstal fra den hærgende ebolaepidemi er nået op på 4960, mens der er registreret 13.421 tilfælde i de tre værst ramte vestafrikanske lande, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO fredag og opfordrer til strenge kontrolforanstaltninger for at standse den livstruende virus.

- Antallet af tilfælde er faldende i nogle områder af Guinea, Liberia og Sierra Leone, mens markante stigninger fortsætter i andre områder, oplyser FN's agentur i en erklæring med de seneste tal frem til 4. november. Det er en stigning på 132 nye dødsfald siden forrige opdatering 2. november.

I Liberia er 6619 personer smittet af sygdommen, 2766 er døde. I Sierra Leone ligger tallet af smittede på 4862, hvoraf 1130 har måttet lade livet for den uhyggeligt smitsomme blodfeber. Også i Guinea meldes der om flere syge og døde. Dertil kommer et stort mørketal.

- En styrkelse af beredskabet i de tre landes nabolande er fortsat meget nødvendig, siger WHO. Nigeria og Senegal er sluppet for udbrud, mens Mali har registreret et tilfælde.

- De bedste beskyttelsesforanstaltninger for de lande, der ikke er berørt er passende niveauer af parathed, heriblandt øget overvågning for at opdage og diagnosticere tilfælde tidligt, hedder det i en separat erklæring fra Rejse og Transport Task Force mod Ebola Virus Sygdom.

- Det gælder også om at have velforberedte medarbejdere, og operationel planlægning for at sikre, at mistænkte ebolatilfælde håndteres sikkert og på måder, som begrænser yderligere spredning, tilføjer taskforcen.

Den er sammensat af WHO, den internationale civile luftfartsorganisation ICAO, verdensturistorganisationen WTO, den internationale lufttransportsammenslutning IATA og den internationale søfartsorganisation IMO.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip