WHO: Antallet af ebolaofre nærmer sig 7000

Skrevet af admin

|

29/11/2014

Dagens topnyheder

Knap 7000 mennesker er nu blevet ofre for den dødbringende ebolavirus i Vestafrika. Med de seneste tal fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er tallet steget med 1200 døde, siden den seneste opgørelse blev offentliggjort i onsdags.

Data, som blev offentliggjort af FN's sundhedsorganisation sent fredag, viser, at 16.169 mennesker er blevet smittet med ebola, og at 6928 af dem er døde i de tre afrikanske lande i centrum af udbruddet, Sierra Leone, Guinea og Liberia.

De nye tal over døde og smittede omfatter også tidligere tilfælde, der ikke har været indrapporteret.

Den frygtede sygdom krydsede for en uge siden endnu en afrikansk grænse og blev konstateret i Mali, der grænser op til blandt andet Guinea, som er et af de hårdest ramte lande.

Men lørdag meddeler landets præsident Ibrahim Boubacar Keita, at Mali ikke har flere bekræftede ebolatilfælde, efter at den seneste smittede patient var kureret.

Mali har haft registreret otte tilfælde af ebola, syv af dem var bekræftet og et af dem var under mistanke. Seks af de smittede i Mali er døde ifølge WHO. Yderligere 285 mennesker, der har været i kontakt med de smittede observeres, men ingen af dem har vist tegn på sygdommen.

- Aktuelt er der ingen personer med ebolainfektion i Mali, sagde Keita på et topmøde med fransktalende nationer i Senegal. Han uddybede:

- Det mistænkte tilfælde viste sig at være negativt, og i forgårs kom den gode nyhed om det første helbredte ebolatilfælde, så jeg kan nu sige: nul tilfælde i Mali, sagde præsident Keita ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Antallet af dødsofre er samlet set steget yderligere i de seneste dage. Alle bortset fra 15 er døde i Guinea, Sierra Leone og Liberia.

I den seneste uge har de tre lande rapporteret 600 nye tilfælde af sygdommen ifølge WHO.

/ritzau/Reuters