WHO: Ebola har nu kostet 932 menneskeliv

Det meget dødelige ebola-virus menes nu at have kostet 932 mennesker livet i Vestafrika, siden udbruddet blev konstateret i januar, siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag eftermiddag.

Antallet af smittede har passeret 1700, lyder det fra organisationen om opgørelsen, der omfatter både bekræftede, sandsynlige og mistænkte tilfælde.

I en udtalelse siger WHO, at de opdaterede tal dækker over, at 45 personer er døde i Guinea, Liberia, Nigeria og Sierra Leone alene mellem lørdag og mandag.

Hertil kommer, at myndighederne i det samme tidsrum har konstateret 108 nye tilfælde af smitte, således at i alt 1711 personer har været ramt af virusset, siden det først blev konstateret i januar.

Af de nye tilfælde er 27 dødsfald konstateret i Liberia, hvor i alt 282 personer dermed har mistet livet til ebola siden februar.

I Guinea, hvor udbruddet først blev registreret, er fem personer døde fra lørdag til mandag, mens dødstallet i Sierra Leone steg med 13 nye tilfælde, således at i alt 286 har mistet livet til virusset.

I Nigeria - det fjerde land, der er ramt - er antallet af mistænkte tilfælde steget fra fire til ni.

Tallet dækker over en mand, der kollapsede kort tid efter at være ankommet med fly fra Liberia, mens også en sygeplejerske, der behandlede manden, er død.

WHO har onsdag indledt et hastemøde i Genève, efter at ebola-epidemien i Vestafrika fortsat breder sig. Det skal besluttes, om WHO skal betegne udbruddet som værende en "international krise".

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser onsdag til Ritzau, at der befinder sig mindst 96 danskere i de vestafrikanske lande, som i øjeblikket hærges af den dødelige virus.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip