WHO-læge bliver behandlet for ebola i Tyskland

En læge fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der er blevet smittet med ebola, er ankommet til et tysk hospital, hvor han skal behandles for den dødelige virus.

Manden - en senegalesisk epidemiolog - blev ramt af sygdommen i Sierra Leone, fortæller WHO.

Patienten ankom onsdag på et specialudstyret fly til Hamburg, og han var i stand til at selv gå af flyet, siger en talsmand for sundhedsmyndighederne i den nordtyske by, Rico Schmidt.

En konvoj af politibiler og redningskøretøjer kørte derefter sammen med en ambulance til universitetshospitalet Hamburg-Eppendorf, der har speciale i stærkt smitsomme sygdomme.

Læger siger, at de tror på, at de kan kurere manden, der befinder sig i isolation. De vil blandt andet nedbringe hans feber, reducere smerterne og sørge for, at han får nok væske.

- Vi mener, at ebola-sygdommens dødsrate kan reduceres mærkbart med disse simple metoder, siger læge med speciale i tropemedicin Stefan Schmiedel, der behandler senegaleseren.

WHO har tidligere forsøgt at få en af organisationens medarbejdere behandlet på hospitalet, men den pågældende sundhedsarbejder døde, inden det blev aktuelt.

Flere end 2600 mennesker er blevet smittet ned den dødelige tropiske virus, siden den brød ud i det vestlige Afrika tidligere på året. 1427 personer har mistet livet. Det er gået værst ud over Liberia, hvor der er registreret 624 dødsfald.

WHO sagde mandag, at flere end 120 sundhedsarbejdere er døde under udbruddet i Vestafrika, som organisationen kalder "uden fortilfælde".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip