WHO: Rejsende fra ebola-ramte lande bør undersøges

Myndighederne i lande, der er ramt af ebola, bør undersøge alle personer, når de tager væk fra området via internationale lufthavne, havne og større grænseovergange, siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

I en erklæring gentager WHO, at risikoen for at blive smittet med ebola om bord i et fly er lille, og organisationen understreger, at der ikke er behov for yderligere restriktioner for rejser eller handel.

- De berørte lande anmodes om at gennemføre undersøgelser af alle personer på vej væk og konstatere, om de har feber, der kan skyldes en mulig ebola-infektion, hedder det.

- Enhver person, der har en sygdom, som kan være forvoldt af ebola-virus, bør ikke have tilladelse til at rejse, medmindre der er tale om en passende medicinsk evakuering, hedder det.

Liberia, Guinea og Sierra Leone plages af et historisk udbrud af ebola. Ifølge de seneste tal fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har omkring 1150 mennesker mistet livet ud af de godt 2100, som er blevet meldt smittede. Også Nigeria er ramt.

Udbruddet af ebola blev opdaget i begyndelsen af året, og siden har myndighederne i de ramte lande kæmpet en desperat kamp for at få virussen under kontrol.

Op imod 90 procent af de smittede mister livet på grund af virussen, som der endnu ikke findes en kendt kur imod.

Sygdommen smitter via blod eller andre kropsvæsker. Også flagermus kan bære virussen og smitte mennesker.

Læger uden Grænser har vurderet, at der vil gå yderligere seks måneder, før sundhedspersonalet kan få kontrol med sygdommen i det vestlige Afrika.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip