WHO: Udbruddet af ebola er langt værre end frygtet

15/08/2014 03:02

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det ser langt værre ud med udbruddet af ebolavirus i Vestafrika end det billede, der hidtil har været tegnet af den dødelige virus' omfang.

Antallet af smittede og folk, der har mistet livet til ebola, er markant højere end frygtet, lyder vurderingen fra medarbejdere hos Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Det officielle antal døde var onsdag 1069 personer ud af 1975, som formodes at være smittet med virussen. Men de tal "undervurderer i høj grad omfanget af udbruddet", mener WHO, som dog ikke sætter konkrete tal på, hvor voldsomt udbruddet så er.

Størstedelen af tilfældene stammer fra Guinea, Sierra Leone og Liberia, mens fire har mistet livet på grund af ebola i Nigeria.

- Medarbejdere, der arbejder i udbrudsområdet, ser beviser for, at antallet af rapporterede sager og dødsfald i høj grad undervurderer omfanget af udbruddet, skriver WHO på sin hjemmeside.

- WHO koordinerer en massiv opskalering af det internationale svar på ebola og samler støtte fra enkellande, sundhedsmyndigheder, agenturer inden for FN-regi og andre, fortsætter organisationen.

Der findes ingen kendt kur mod ebolavirus. Men flere selskaber arbejder på et middel mod virussen, og to amerikanske læger har blandt andet reageret positivt på et serum kaldet Zmapp.

Tidligere har et WHO-ekspertpanel afgjort, at det er etisk forsvarligt at tilbyde ebolapatienter behandling med midler, der fortsat er i forsøgsfasen og dermed ikke er gennemtestet på mennesker.

Flere lande - herunder Danmark - fraråder unødvendige rejser til de lande, der er hårdest ramt af virusudbruddet.

/ritzau/Reuters