WHO: Vaccine mod ebola kan være klar til november

Med omkring 2100 liv på samvittigheden er det nuværende ebolaudbrud i det vestlige Afrika det værste, der nogensinde er registreret.

Hvis alt får efter planen, kan der dog formentlig være en vaccine mod den dødbringende virus klar til november, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

To nye lovende vacciner bliver i øjeblikket testet, oplyser vicegeneralsekretær i WHO, Marie-Paule Kieny.

Hvis forsøgene viser sig at være en succes, kan læger og sygeplejersker i ebolaramte lande blive vaccineret.

- Viser vaccinerne sig at være sikre, kan de blive tilgængelige til fortrinsvis sundhedspersonale i november 2014, skriver WHO i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Eksperimentel ebolamedicin vil yderligere blive testet i de fem ramte lande - Guinea, Sierra Leone, Liberia, Nigeria og Senegal, når der er tilstrækkelig medicin tilgængelig.

Det kan dog komme til at tage flere måneder, understreger Kieny.

WHO har registreret 3944 mistænkelige og bekræftede tilfælde af ebola i de hårdest ramte lande. Derudover er der talt 23 tilfælde i Nigeria og et i Senegal.

På grund af udbruddets alvorlighed opfordrer WHO til at tillade behandling af sygdommen med medicin, der endnu ikke er fuldstændig færdigtestet på mennesker.

Medicinske eksperter fra hele verden har mødtes i Genève for at diskutere mulige vacciner og medicin mod ebola. Ifølge eksperterne er blodtransfusioner også en mulighed, der kan overvejes, hvis hospitalerne har det nødvendige udstyr.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip