Wigan skaber ny pokalsensation mod Manchester City

09/03/2014

Manchester City er sensationelt ude af FA Cuppen. På hjemmebane tabte holdet 1-2 i kvartfinalen til den forsvarende FA Cup-vinder, Wigan, der til daglig optræder i Englands næstbedste række.

Manchester City havde revanche til gode efter at have tabt sidste års FA Cup-finale med 0-1 til netop Wigan.

Men de undertippede gæster var opsat på at skabe en ny sensation og kom også foran i første halvleg. Martín Demichelis begik straffespark, som Jordi Gomez omsatte til 1-0 efter 27 minutter.

Men overraskelsen stoppede ikke her. Spillerne var knap nok kommet på banen efter pausen, inden James Perch øgede til 2-0.

Det fik Manchester Citys manager, Manuel Pellegrini, til at reagere. Han foretog en tredobbelt udskiftning og sendte David Silva, James Milner og Edin Dzeko på banen efter 53 minutter.

Særligt David Silva gjorde en forskel som iscenesætter af Citys offensiv. Det var dog Samir Nasri, der midt i anden halvleg skabte fornyet spænding i pokalkampen. Han scorede til 1-2 på et langskud.

Siden var der tale om et massivt pres ned mod Wigans mål, og Manchester City misbrugte store chancer. Men det blev altså ved 2-1.

I semifinalen skal Wigan møde et nyt storhold - Arsenal. Den anden semifinale er et anliggende mellem Hull og Sheffield United.