Wiggins smadrede alle konkurrenterne i Californien

13/05/2014

Allerede på anden etape af Tour of California afgjorde Bradley Wiggins mere eller mindre det amerikanske cykelløb.

Den tidligere Tour de France-vinder kørte en fænomenal enkeltstart over godt 20 kilometer, hvor han var hele 44 sekunder hurtigere end sin nærmeste konkurrent.

Dermed har han lagt sig godt og grundigt i spidsen af løbet og skal sammen med sit Sky-mandskab bare bruge resten af ugen på at forsvare førertrøjen.

Wiggins kørte i gennemsnit 51,5 kilometer i timen på ruten, der blandt andet gik forbi Folsom Prison, som sangeren Johnny Cash gjorde berømt.

Den, der kom tættest på at følge med, var australieren Rohan Dennis, men Taylor Phinney - som inden løbet blev regnet for medfavorit - var 52 sekunder langsommere end Wiggins.

Der er også dansk deltagelse i løbet i form af den blot 20-årige Nicolai Brøchner. Han blev nummer 73 på etapen og glider dermed ned fra den 11.-plads, han opnåede på førstedagen.

Hvis Wiggins' samlede sejr på nogen måde skal trues, skal konkurrenterne nok forsøge et angreb på tredje etape. Den slutter med en længere opkørsel på bjerget med det frygtindgydende navn Mount Diablo.