Wilbek er utilfreds med FCM-trekløvers landsholdsafbud

Der er opstået en mindre krise i toppen af dansk håndbold, efter at landstræner Jan Pytlick mandag modtog tre afbud til landsholdets træningssamling, der foregår i Kolding fra tirsdag til torsdag.

FCM-spillerne Stine Jørgensen, Trine Østergaard og Susan Thorsgaard er ikke med til samlingen, fordi de er overbelastede, meddelte klubben mandag.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, er både forundret og utilfreds over FCM's fremgangsmåde.

- Jeg er utilfreds med, at en klub som FCM kollektivt melder afbud for samtlige sine spillere til en landsholdssamling. Det har jeg aldrig været ude for før, siger Wilbek til TV2 Sporten.

- Jeg har aldrig, i den tid jeg har været landstræner, været ude for, at en klub har meldt kollektivt afbud for sine spillere, siger Wilbek.

Jan Pytlick havde gerne set FCM-spillerne til samlingen, da han skal udtage sin EM-trup senere på året.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at de ikke er med her til samlingen. Og det er sådan set alt, hvad jeg har at sige om det, siger Pytlick til TV2 Sporten.

- Det er speget sag, og jeg er ikke interesseret i at grave grøfter, nøjes han med at konstatere.

Pytlick er dog overrasket over, at han fik besked om afbuddene fra en fysioterapeut i FCM.

- Jeg synes godt, spillerne kunne have løftet telefonen og ringet til mig og sagt: Jan, jeg er virkelig presset. Hvad gør vi? Det, synes jeg, ville have været meget naturligt, siger Pytlick, der efterfølgende selv ringede til FCM-træner Helle Thomsen for at få en forklaring.

- Det er ærgerligt, at spillerne ikke er her. Jeg ville rigtig gerne have haft dem med. Vi har kun halvanden uge til Golden League, så vi har brug for al den træning, vi kan få med det her landshold, siger Pytlick.

Landstræneren har i stedet for FCM'erne indkaldt Kathrine Heindahl og Anne Sophie Okkels. Også Simone Bøhme og Anne Cecilie Dornonville De La Cour kommer med til samlingen, hvor truppen ikke skal spille kampe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip