Wilbek: Forbyd spillere at skifte landshold

Værtslandet Qatar er blevet en håndboldnation, der nu også vinder VM-kampe på stribe. Torsdag blev Brasilien besejret i åbningskampen, og lørdag vandt Qatar også over Chile.

Zarko Markovic blev topscorer for Qatar med 11 mål i lørdagens 27-20-sejr, men højrebacken, der tidligere har optrådt for Montenegros landshold, burde aldrig have haft lov at spille kampen.

Det mener sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, som støtter et svensk forslag, der vil forbyde spillere at skifte landshold.

- Det mest rimelige var, at man må spille for én nation i den tid, man spiller håndbold.

- Jeg ved, svenskerne har stillet et forslag om, at en spiller kun må kunne spille for en nation. Vi har selvfølgelig snakket med svenskerne løbende, og vi støtter idéen, siger Wilbek.

Det er det internationale håndboldforbund (IHF), som skal sørge for at få reglerne ændret, påpeger Wilbek.

- Jeg mener ikke, det er den måde, landsholdshåndbold skal være på. For jeg synes, at den store forskel mellem klub- og landshold skal være, at det ene sted kan du hyre spillere til et hold, og det andet sted må du vælge dem, der er.

- Men Qatar har bare udnyttet de regler, der er. Så efter min mening er det reglerne, der skal ændres, mener Wilbek.

Den tidligere danske landstræner vurderer, at Qatar kan blive mellem de otte bedste nationer ved VM, efter at holdet har ansat den 61-årige spanier Valero Rivera som landstræner.

- Da Rivera kom til, begyndte Qatar at hverve endnu flere spillere udefra.

- Da Danmark spillede mod dem for to år siden, havde vi ikke de store problemer med dem. Men der havde Qatar heller ikke hvervet så mange spillere endnu.

- Så spillede vi mod dem i Golden League for et år siden, og der var det straks noget andet. Der var kommet rigtigt mange dygtige spillere ind på holdet, og så har de fået to spillere siden da.

- Og så kan de træne sammen, fordi de alle sammen bor i Qatar - undtagen målmanden Danijel Saric. Så jeg tror helt klart, at det er et kvartfinalehold, spår Wilbek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip