Wilbek: Kasper Nielsen har ikke ramt formen

Tidligere gode præstationer tæller ikke i håndboldlandstræner Ulrik Wilbeks bog. Det gør derimod nutiden.

Derfor er Bjerringbro-Silkeborgs bagspiller Kasper Nielsen ikke med i landstrænerens foreløbige EM-trup.

- Jeg synes ikke, at Kasper Nielsen har ramt formen her i efteråret. Det har Klaus Thomsen, og derfor er han med i stedet for, siger Ulrik Wilbek.

Klaus Thomsen fra Team Tvis Holstebro er overraskelsen i landsholdstruppen. Han er valgt foran fem andre bagspillere, som er Kasper Nielsen, Morten Slundt, Marcus Mørk, Simon Kristiansen og Morten Olsen.

Wilbek udtog mandag 18 spillere til en træningslejr, som indledes mellem jul og nytår og fortsætter den 1. januar efter en kort nytårspause.

Ved siden af de 18 spillere har landstræneren valgt 10 spillere, hvis navne er givet videre til det europæiske håndboldforbund. Andre spillere kan ikke komme i betragtning til EM-turneringen på hjemmebane.

Først blandt de 10 finder man navnet Kasper Nielsen.

- Det er de 18 spillere, jeg satser på, men der kan jo ske så meget. Nogen kan få skader, og Rasmus Lauge ved vi jo endnu ikke, om vi får klar. Derfor har jeg ikke udtaget holdet endeligt, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren har udtaget playmaker Rasmus Lauge, der lige nu er ude med en skade i sit bageste korsbånd. Wilbek håber, at bomberen fra THW Kiel bliver klar til at gøre en forskel, men han er slet ikke overbevist.

- Det er ikke til at sige på nuværende tidspunkt, hvor klar han bliver. Jeg tror på, at han bliver klar, men spørgsmålet er, om han kommer i form.

Foruden de fem bagspillere Kasper Nielsen (Bjerringbro Silkeborg), Morten Slundt (Aalborg), Marcus Mørk (Aalborg), Simon Kristiansen (Sønderjyske) og Morten Olsen (St. Raphael Var) står målmændene Søren Rasmussen (Flensburg Handewitt) og Marcus Cleverly (Hamburg) på spring til den endelige EM-trup.

Det samme gør fløjspillerne Patrick Wiesmach (Team Tvis Holstebro) og Stefan Hundstrup (KIF Kolding København) og stregspilleren Jacob Bagersted (Aalborg).

EM-slutrunden spilles fra den 12. til 26. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip