Wilbek: Selvfølgelig skifter Landin til Kiel

Den tidligere håndboldlandstræner og nuværende sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, roser målmanden Niklas Landin for skiftet fra Rhein-Neckar Löwen til THW Kiel.

- Det er vel det mindst overraskende klubskifte, man kunne forestille sig. Niklas er den målmand i verden, der er mest attraktiv.

- Dels er han en af de bedste, dels er han klart den yngste af de bedste. Derfor har topklubberne i Europa i et års tid nu kæmpet om, hvem der skulle overtage Niklas fra Rhein-Neckar Löwen.

- I den sammenhæng er det logisk, at det bliver Kiel. Nu har Niklas vænnet sig til Bundesligaen, og Kiel er bare den største klub, siger Wilbek.

25-årige Landin har spillet for Rhein-Neckar Löwen siden 2012 og har kontraktudløb i sommeren 2015. Det er også først her, at Landin skifter til Kiel.

Wilbek er glad for, at Landin skifter til Kiel og ikke den spanske storklub FC Barcelona, som også kan lokke stjerner til.

- Det er godt set af Niklas, at han ikke er skiftet til FC Barcelona, for der er ingen at spille imod i Spanien. Der er ingen udviklingsmuligheder i den liga, siger Wilbek, som til gengæld regner med, at Landin kun bliver bedre i Kiel:

- Jeg forventer, at han kan blive mere stabil. Det er stabiliteten, Niklas mangler i sit spil. Han kan lukke helt af og være den bedste, men han mangler stadigvæk at nå det høje bundniveau.

Presset på Landin i Kiel bliver meget større end det pres, der er på landsholdsspilleren i dag, fortæller Wilbek.

- Rhein-Neckar Löwen har været en klub, som har spillet med i toppen i Bundesligaen, men som har overrasket. Kiel skal vinde hver gang, de spiller. Sådan er det ikke mange steder, siger Wilbek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip