Wilbek tager hverken guld eller fiaskoer med i bagagen

Efter søndagens Golden League-kamp mod Frankrig er det overstået for Ulrik Wilbek.

Den afgående landstræner kigger tilbage og mener, at EM-guldmedaljerne i 2008 og 2012 var noget af det største, han har opnået med herrerne.

Der har også været store skuffelser for Wilbek - som ved OL i 2008 og 2012 - men det er ikke noget, som vil plage håndboldlegenden i fremtiden.

- Jeg tager hverken guld- eller sølvmedaljerne med i bagagen. Jeg tager heller ikke skuffelserne med. Jeg prøver at komme videre derfra, hvor jeg er, siger Wilbek.

Han er stolt over de seneste års resultater med to VM-finaler og to EM-finaler i træk.

- Guld er jo altid højdepunkterne, men det, at vi har været i fire finaler i træk, viser en fantastisk stabilitet i toppen. Og det tror jeg, var det, man mindst havde regnet med - at vi ville komme i fire finaler i træk.

- Så jeg synes, at vi har været dygtige til at være motiverede, hver gang vi stillede op, og vi ydede vores bedste, påpeger han.

Malurt i bægeret og stopklodser for succes har der også været med herrerne. Især OL-svipserne i 2008 og 2012 var hårde at kapere.

- Det svære ved OL er, at man kun må have 14 spillere med. OL i Beijing var lidt anderledes, fordi Michael Knudsen var vores allermest vigtige spiller, og han fik blindtarmsbetændelse den dag, vi gik i gang.

- Og så kunne vi ikke skifte en anden stregspiller ind. Det var en svær situation. Det var også det første OL, holdet var med til. Vi havde trods alt ikke været med i 30 år.

Danmark indkasserede et overraskende nederlag til Sverige i OL-kvartfinalen i 2012, og det gjorde ondt på både spillere og træner.

- OL i 2012 var bare en skuffelse for os. Vi kom i kvartfinalen og mødte et hold, som på papiret var dårligere end os, og som vi normalt ville vinde over, siger Wilbek.

- Det var måske en af de eneste gange, at vi har tabt til et hold, som var decideret dårligere end os.

- Ellers har vi været ret stabile til altid at vinde over dem, som var dårligere end os. Så det var en stor skuffelse for os alle sammen, husker Wilbek.

Tilbage i 1996 vandt han både OL-guld og EM-guld med kvinderne, så han har prøvet at stå øverst på skamlen i begge turneringer i det samme år.

- Jeg har personligt det held, at jeg har vundet en OL-guldmedalje en anden gang. Det er selvfølgelig altid et plaster på såret, lyder det fra Wilbek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip