Wilbek til Gudmundsson: Din assistent skal være dansker

Gudmundur Gudmundsson skal have en dansk assistent, når islændingen til juli næste år afløser Ulrik Wilbek som landstræner for herrehåndboldlandsholdet.

Den kommende landstræner gav ellers indtryk af, at han kunne vælge helt frit, da han blev præsenteret af Dansk Håndbold Forbund (DHF) mandag eftermiddag på et pressemøde. Det kan han dog ikke.

- Det bliver en dansker, han får som assistent. Vi skal ikke have to udlændinge, fastslår Ulrik Wilbek, der også er sportschef i DHF.

Gudmundur Gudmundsson lod ellers forstå, at beslutningen omkring den kommende assistent var hans. Og på spørgsmålet om, hvorvidt det skulle være en dansker, svarede han.

- Det har jeg ikke besluttet mig for endnu.

Den 52-årige islænding vil gøre sig umage for at finde den rigtige assistent, og han vil tage DHF med på råd.

- Vi vil lave en liste med kandidater, som kunne passe til jobbet. Det er meget vigtigt, at vi finder den rigtige. Det er en vigtig position.

- Assistenten skal hjælpe med analysere og forberede kampe. Han er til stede til hver træning, og han taler måske med spillerne på en anden måde end mig. Jeg skal også kommunikere meget med ham, så der skal være en kemi, siger Gudmundsson.

Ulrik Wilbek er helt sikker på, at islændingen er med på, at hans assistent skal være dansker.

- Ja, det har vi snakket om, siger Wilbek.

- Han kan selv påvirke, hvem han vil have. Det er vigtigt, at det er én, som Gudmundur brænder for.

Gudmundur Gudmundsson, der i øjeblikket er træner i tyske Rhein-Neckar Löwn, tiltræder på en treårig kontrakt den 1. juli næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip