Wilbek: Verdens bedste angreb mod verdens bedste forsvar

Ulrik Wilbek har mange gange stået i spidsen for Danmark mod Spanien. Nu fungerer den tidligere håndboldlandstræner i rollen som sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF) og ser kampene lidt mere på afstand.

I den rolle så han Danmark tabe 24-25 til Spanien i VM-kvartfinalen sidste år, og Wilbek spår en ny tæt kamp mellem to af verdens ypperste håndboldnationer hos herrerne.

- Det er et møde mellem to af verdens fire bedste nationer eller måske tre bedste, så ligesom for et år siden bliver det tæt. Det bliver en kamp mellem Danmarks angreb og Spaniens forsvar, siger Ulrik Wilbek og uddyber:

- Vi vil primært kigge på, hvad vi kan gøre for at score mål, og hvordan vi undgår at gå i deres fælder angrebsmæssigt, mere end vi kigger på vores forsvar, hvad vi ellers tit gør.

- Vi har måske verdens bedste angreb, mens de måske har verdens bedste forsvar, og det er ikke til at sige, hvem der vinder den kamp, siger Wilbek.

Spørgsmål: Hvordan ser du så Danmarks forsvar over for Spaniens angreb?

- Det bliver meget udfordringerne med deres stregspillere, som vi skal løse. Men Spaniens organiserede angrebsspil er ikke blandt de tre-fire bedste i verden. De har kontrafasen og deres indspil til stregen. Resten er lidt lala, siger sportschefen.

Han ser meget gerne Danmark vinde kampen, så pladsen i semifinalen kan blive sikret inden den sidste mellemrundekamp mod Tyskland, der spilles bare 20 timer, efter kampen mod Sverige er forbi.

- Slår vi Spanien og derefter Sverige, er den sidste kamp ikke så vigtig, og så kan vi spare nogle af de bærende kræfter i den kamp, påpeger Wilbek.

Opgøret mellem Danmark og Spanien, der begge har fire point med til mellemrunden, begynder søndag 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip