Wilbek vil have færre udvisninger mod Østrig

Det danske håndboldlandshold var ikke kun bedst til at kyle den harpiksindsmurte bold i kassen, da Danmark søndag aften besejrede Makedonien 29-21 i EM-premieren i Herning.

Også på udvisningsfronten var danskerne klart toneangivende med syv udvisninger mod tre til Makedonien.

De mange perioder i undertal gjorde i perioder skade på det danske angrebsspil, og landstræner Ulrik Wilbek ser meget gerne færre udvisninger i den næste EM-kamp mod Østrig.

- Vi skal forsøge at få lidt færre udvisninger næste gang. Vi dækkede egentlig godt op, men vi fik for mange udvisninger, siger landstræneren.

Ulrik Wilbek er ikke helt overrasket over, at kampens to tyske dommere var hurtige til at sende spillerne ud af banen. Men han er ikke sikker på, om udvisningerne var berettigede eller ej.

- De der tyskere giver altid mange udvisninger. Umiddelbart virkede det lidt ulige fordelt, men jeg bliver nødt til at se det på video, før jeg kan sige noget begavet omkring det, siger Ulrik Wilbek.

Han erklærer sig ellers tilfreds med kampen.

- Det var en kamp, der forløb, som vi havde håbet og forventet. Vi lagde et godt tryk på dem fra start og kom med god fart.

- Der var perioder angrebsmæssigt, der skal blive bedre. Vi mistede lidt rytmen af alle de udvisninger, siger landstræneren.

Danmark møder Østrig på tirsdag i en kamp, der også bliver spillet i Jyske Bank Boxen.

Østrig lagde ud med at besejre Tjekkiet med hele 30-20 ved EM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip